Croitoru (BNR): In Romania cash-ul nu poate fi eliminat peste noapte

Marti, 29 Octombrie 2013, ora 13:40
1214 citiri
Croitoru (BNR): In Romania cash-ul nu poate fi eliminat peste noapte

Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, a declarat marti ca in Romania eliminarea totala a platilor cu numerar, masura vizata de Israel si alte state, va fi dificila, pentru ca oamenii vor "sa simta banii".

"Este greu de crezut ca in Romania am putea sa implementam ideea de eliminare a monedei fizice. Lumea ar accepta cu greu aceasta situatie, nu cred ca este un proces care ar putea fi implementat in Romania peste noapte", a afirmat Croitoru, la o conferinta pe tema inovatiei bancare, intrebat daca Romania ar putea adopta aceasta masura, precum si-a anuntat recent intentia Israelul.

El a aratat ca nu pot exista comparatii intre Romania si Israel din punct de vedere al dezvoltarii, Romania fiind o tara emergenta unde oamenii vor sa vada si sa simta banii.

"Nu cred ca va disparea asa usor (moneda fizica - n.r.) in tarile emergente. In Israel si in alte tari din Asia unde tehnologia este la varf e posibil, in Hong Kong e usor de acceptat ca nu mai e nevoie de cash", a spus Croitoru.

Oficialul BNR considera insa ca nu este imposibil de realizat, tehnic sau mental.

"Daca privim unele zone rurale din perspectiva dezvoltarii infrastructurii bancare si a mentalitatii financiare suntem in urma cu 60-100 de ani. Din acest motiv, nu cred ca intr-un orizont scurt de timp am putea sa luam in considerare un plan similar celui din Israel", a mai spus Croitoru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cash banci, #Croitoru cash banci, #Croitoru cash BNR , #stiri BNR