Croitoru, BNR: Leul nu se va mai deprecia

Joi, 21 Mai 2009, ora 13:50
1287 citiri
Croitoru, BNR: Leul nu se va mai deprecia

Contractarea semnificativa a economiei Romaniei va continua in trimestrul al doilea si se va atenua usor in a doua parte a anului, iar leul nu se va mai deprecia, a declarat, joi, Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR.

Oficialul bancii centrale a mai aratat ca deprecierea de pana acum a leului va avea, in continuare, un impact diminuat asupra inflatiei, potrivit Mediafax.

"Inflatia urmeaza sa scada in acest an, trasa in jos de recesiune. Leul nu se va mai deprecia", a afirmat Croitoru, citat de Reuters.

Scaderea PIB va fi semnificativa pentru inca un trimestru, dar se va atenua spre sfarsitul anului, a mai aratat el.

"Romanii abia incept sa inteleaga ca suntem in recesiune si sa reduca cheltuielile", a mai declarat consilierul guvernatorului BNR.

Produsul Intern Brut a scazut in primul trimestru cu 6,4% fata de perioada similara din 2008 si cu 2,6% comparativ cu ultimele trei luni ale anului trecut.

In trimestrul patru din 2008, PIB a scazut, in termeni ajustati, cu 3,4% fata de perioada iulie - septembrie, economia intrand astfel in recesiune dupa doua trimestre consecutive de scadere, in termeni ajustati sezonier.

Croitoru a reiterat, joi, prognoza de scadere economica de 4% pentru acest an.

#croitoru, #pib, #recesiune, #scadere , #stiri BNR