Curs valutar 10 decembrie. Casele de schimb ofera cele mai bune cotatii pentru principalele valute

Marti, 10 Decembrie 2013, ora 11:00
1466 citiri
Curs valutar 10 decembrie. Casele de schimb ofera cele mai bune cotatii pentru principalele valute

Casele de schimb valutar continua sa afiseze si marti oferte mai bune decat bancile, atat la vanzarea, cat si la cumparare pentru euro si dolarul american.

Cele mai bune cursuri de schimb la vanzarea euro sunt oferite de patru case de schimb (OK, Luxor, Corsa si Lotus) , in timp ce Luxor ofera cea mai buna cotatie la cumparare pentru moneda unica.

In ceea ce priveste dolarul american, cel mai rentabil curs la vanzare poate fi gasit la casa de schimb Corsa, iar la cumparare, cea mai avantajoasa cotatie este oferita de Real GI.

OTP Bank vinde cel mai scump euro si dolarul american

Institutiile de credit continua sa prezinte cursuri de schimb mai dezavantajoase decat casele de schimb, astfel incat cel slab curs la vanzarea euro este oferit de OTP (4,5250 lei/euro), pe cand la cumpararea monedei europene cea mai dezavantajoasa cotatie o afiseaza BCR , de 4,3750 lei/ euro.

Si pentru dolarul american institutiile de credit publica cursuri de schimb dezavantajoase pentru clienti.

Cel mai prost curs la vanzare pentru moneda americana, de 3,3358 lei/dolar, este oferit tot de OTP, iar la cumparare cea mai slaba oferta o are BCR, cu o rata de schimb de 3,1600 lei/euro.

Care sunt cele mai bune cotatii pentru euro si dolar

Cel mai bun pret la vanzarea euro este de 4,4600 lei, oferit de casele de schimb valutar OK si Luxor, Corsa si Lotus, in timp ce casa de schimb Corsa prezinta cea mai buna oferta la vanzarea dolarului american, de 3,2600 lei/ dolar.

La cumparare, Luxor are cel mai bun curs valutar pentru moneda europeana, de 4,4400 lei/ euro, pe cand cel mai bun pret la cumpararea dolarului este de 3,2500 lei, afisat de casa de schimb Real GI.

Diferenta dintre cel mai bun si cel mai slab curs la vanzarea euro este de 6,5 bani, ceea ce inseamna ca o persoana cu o rata la banca de 300 de euro poate economisi lunar 19,5 lei doar din alegerea celei mai bune oferte atunci cand cumpara euro.

#curs valutar banci, #curs valutar case schimb, #curs valutar BNR , #stiri BNR