Curs valutar 18 decembrie. Casele de schimb ofera cotatii avantajoase pentru principalele valute

Miercuri, 18 Decembrie 2013, ora 11:00
1936 citiri
Curs valutar 18 decembrie. Casele de schimb ofera cotatii avantajoase pentru principalele valute

Casele de schimb valutar continua sa afiseze si miercuri oferte mai bune decat bancile, atat la vanzarea, cat si la cumpararea monedei unice si a dolarului american.

Cele mai bune cursuri de schimb la vanzare pentru principalele monede sunt oferite de casa de schimb Lotus, in timp ce casele Centrul Vechi si Luxor ofera cele mai bune cotatii la cumparare pentru moneda unica si moneda americana.

BRD si Volksbank vand cel mai scump euro

Institutiile de credit continua sa prezinte cursuri de schimb mai dezavantajoase decat casele de schimb, astfel incat cel slab curs la vanzarea euro este oferit de BRD si Volksbank (4,5450 lei/euro), pe cand la cumpararea monedei europene cea mai dezavantajoasa cotatie o afiseaza OTP Bank, de 4,3850 lei/ euro.

Si pentru dolarul american institutiile de credit publica cursuri de schimb dezavantajoase pentru clienti.

Cel mai prost curs la vanzare pentru moneda americana, de 3,3358 lei/dolar, este oferit de OTP, iar la cumparare cea mai slaba oferta o are BCR, cu o rata de schimb de 3,1650 lei/euro.

Care sunt cele mai bune cotatii pentru euro si dolar

Cel mai bun pret la vanzarea euro este de 4,4600 lei, oferit de casele de schimb Lotus, cea care prezinta si cea mai buna oferta la vanzarea dolarului american, de 3,2500 lei/ dolar.

La cumparare insa, Centrul Vechi si Luxor au cel mai bun curs valutar pentru moneda europeana, de 4,4600 lei/ euro, pe cand cel mai bun pret la cumpararea dolarului este de 3,2400 lei, afisat de aceleasi case de schimb.

Diferenta dintre cel mai bun si cel mai slab curs la vanzarea euro este de 8,5 bani, ceea ce inseamna ca o persoana cu o rata la banca de 300 de euro poate economisi lunar 25,5 lei doar din alegerea celei mai bune oferte atunci cand cumpara euro.

#curs valutar banci, #curs valutar case schimb, #curs valutar BNR , #stiri BNR