De Paste, romanii pot ramane fara banii de pe card

Marti, 09 Martie 2010, ora 09:42
936 citiri
De Paste, romanii pot ramane fara banii de pe card

Potrivit normelor BNR, romanii care nu si-au actualizat datele la banca pana la 1 aprilie 2010 vor avea dupa aceasta data contul personal blocat. 

Pentru a nu se trezi in ipostaza de a nu mai avea acces la banii ori la salariul primit pe card, persoanele (atat fizice, cat si juridice) care au conturi trebuie sa treaca pe la banca pana pe 31 martie pentru a completa un formular si a lasa o copie a cartii de identitate.

"Din datele noastre, aproximativ 75% din clientii bancii si-au actualizat datele personale. Dar inca sunt persoane care nu au facut acest lucru", spune Corneliu Cojocaru, purtator de cuvant la BCR.

Potrivit regulilor BNR, toate bancile au obligatia legala de a actualiza si completa informatiile si documentele privind identificarea clientilor.

In caz contrar, institutiile financiare au dreptul legal de a restrictiona accesul temporar al clientilor la conturi, incepand cu 1 aprilie 2010.

"Actualizarea datelor se poate face si dupa 1 aprilie, dar dupa aceasta data persoanele care nu au trecut pe la banca se pot trezi in situatia de a avea banii din cont blocati.

Drept urmare, e indicat ca actualizarea datelor sa se faca pana la1 aprilie", mai spune Corneliu Cojocaru. 

Prețuri de Mamaia în Vama Veche. Cât costă să mănânci și să te cazezi de 1 Mai: ”Gradul de ocupare depășește 90%”
Prețuri de Mamaia în Vama Veche. Cât costă să mănânci și să te cazezi de 1 Mai: ”Gradul de ocupare depășește 90%”
Românii se pregătesc pentru vacanța de 1 Mai și de Paște. Hotelierii de pe litoral, de la Vama Veche, se laudă că rezervările s-au epuizat deja. Distracția va începe din 26 aprilie,...
#paste, # romani, # bani, # card , #stiri BNR