Elvetia a semnat cu Danemarca prima conventie de dubla impunere

Vineri, 21 August 2009, ora 18:20
1442 citiri
Elvetia a semnat cu Danemarca prima conventie de dubla impunere

Elvetia a semnat oficial cu Danemarca prima conventie de dubla impunere pentru schimbul de informatii fiscale, a anuntat vineri guvernul elvetian, citat de AFP, informeaza NewsIn.

Dupa decizia Bernei din martie, de a se conforma standardelor impuse de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) in materie de transparenta fiscala, "Danemarca este primul stat care a semnat o conventie de dubla impunere ce presupune o clauza de asistenta administrativa extinsa cu Elvetia", transmite un comunicat al Ministerului de Finante.

"Pentru a iesi de pe 'lista gri' intocmita de OCDE, trebuie sa semnam 20 de conventii conform standardelor organizatiei ", a transmis ministerul.

Elvetia a incheiat pana in prezent numai 13 conventii de dubla impunere, cu Finlanda, Qatar, Danemarca, Luxemburg, Norvegia, Franta, Mexic, Statele Unite, Japonia, Olanda, Polonia, Marea Britanie si Austria.

In afara de conventia cu Danemarca, guvernul Elvetiei a autorizat miercuri semnarea unor conventii de dubla impunere cu Luxembrug, Norvegia, Franta, Mexic si Marea Britanie, celelalte conventii urmand sa fie aprobare de guvern la urmatoarele reuniuni.


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#elvetia, #danemarca, #conventie, #impunere , #stiri BNR