Emisiune numismatica la 135 de ani de BNR

Miercuri, 15 Aprilie 2015, ora 11:07
1852 citiri
Emisiune numismatica la 135 de ani de BNR
Foto: BNR

Banca Nationala a Romaniei va lansa in circuitul numismatic o moneda din argint dedicata aniversarii a 135 de ani de la infiintarea institutiei.

Astfel, incepand cu data de 16 aprilie 2015, pasionatii pot achizitiona aceasta moneda cu o valoare nominala de 10 lei, cu diametru de 37 mm si o greutate de 31,103 g.

Aversul monedei reda o imagine de epoca a Palatului Vechi al Bancii Nationale a Romaniei si a ansamblului statuar dedicat lui Eugeniu Carada, inscriptia in arc de cerc "ROMANIA", stema Romaniei, valoarea nominala "10 LEI" si anul de emisiune "2015".

Reversul monedei prezinta imaginea Salii de Consiliu din Palatul Vechi al Bancii Nationale a Romaniei, portretul regelui Carol I si inscriptiile in arc de cerc "BANCA NATIONALA A ROMANIEI", "135 ANI" si "Carol I".

Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza.

Brosurile includ certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 250 monede.

Pretul de vanzare, pentru moneda din argint, inclusiv brosura de prezentare, este de 340,00 lei/buc, fara TVA.

"Monedele din argint dedicate aniversarii a 135 de ani de la infiintarea Bancii Nationale a Romaniei au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei", se arata in comunicatul instututiei.

Punerea in circulatie, in scop numismatic, a acestor monede din argint se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#emisiune numismatica BNR, #moneda argint infiintare BNR , #stiri BNR