Eureko a obtinut in S1 un profit net de 115 milioane euro

Luni, 24 August 2009, ora 16:30
1481 citiri
Eureko a obtinut in S1 un profit net de 115 milioane euro

Grupul financiar olandez Eureko, prezent pe piata romaneasca cu afaceri de asigurari si pensii, a afisat pentru primul semestru un profit net de 115 milioane euro, in scadere cu 7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat luni grupul, informeaza NewsIn.

In prima jumatate a anului trecut, Eureko inregistrase un profit net de 124 milioane euro, cu 78% mai mic decat in acelasi interval din 2007.

In acelasi timp, valoarea activelor totale a crescut cu 14%, pana la 8,5 miliarde euro. Rata solvabilitatii a fost mai mare cu 76% fata de cerintele minime impuse prin lege, atingand nivelul de 176%, se arata in comunicat.

Grupul, care a demarat un program de reducere a costurilor operationale cu 300 milioane euro pana la finalul lui 2011, din care 100 milioane euro in 2009, a anuntat ca primele rezultate sunt "incurajatoare".

"In primul rand, am finalizat scaderea riscului portofoliului nostru de investitii prin reducerea expunerii pe valori mobiliare, piata imobiliara si instrumente de credit", se precizeaza in comunicatul Eureko.

De asemenea, grupul olandez si-a redus participatia strategica in cadrul grupului bancar portuughez Millennium bcp - prezent in Romania prin Millennium Bank - de la aproape 10% la putin peste 2,5%.

Eureko a demarat si un program de eficientizare a celor mai multe divizii.

In Romania, grupul Eureko este prezent prin Eureko Asigurari si Eureko - Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private.

La jumatatea lunii iulie, grupul financiar olandez Eureko a anuntat ca va majora capitalul social al subsidiarelor din Romania cu 25 milioane euro, din care 12,6 milioane euro pentru segmentul de asigurari, iar restul de 12,4 milioane euro pentru pensii private. 

 


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#asigurari, #eureko, #pensii, #profit, #program , #stiri BNR