Euro a fost cotat pentru decembrie la 3,6 lei

Luni, 01 Octombrie 2007, ora 10:59
975 citiri

Pe piata raportului euro/leu cu scadenta la sfarsitul anului evolutia preturilor a fost una descendenta, investitorii urmand directia din piata valutara. Saptamana a inceput la preturi de 3,39 - 3,415 lei, valori care s-au mentinut pana la jumatatea ei, pentru ca vineri euro sa scada de la 3,39 la 3,36 lei.

"La scaderea preturilor futures a contribuit in principal puternica depreciere a dolarului fata de euro, care a crescut interesul speculatorilor pentru monedele emergente, cu grad mai ridicat de risc, observa un broker. Perspectivele unei majorari a dobanzii de politica monetara a BNR, datorita tendintelor de derapaj ale inflatiei ar putea avea ca efect deprecierea euro pana la sfarsitul anului la 3,3 lei".

Luna trecuta in piata la termen de la Sibiu au fost tranzactionate peste 125.300 contracte futures si optiuni, totalul de la inceputul anului depasind 2,9 milioane. Valoarea tranzactiilor realizate in septembrie reprezinta echivalentul a 423 milioane lei, ceea ce face ca in primele trei trimestre totalul sa fie de circa 9,6 miliarde lei.

Bloombiz

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.