"Firmele trebuie sa aiba acces la creditare mai ieftina"

Marti, 22 Decembrie 2009, ora 11:28
1178 citiri
"Firmele trebuie sa aiba acces la creditare mai ieftina"

Guvernul va initia discutii cu Banca Nationala a Romaniei (BNR) pentru a modifica politica de creditare fata de companii, astfel incat firmele sa poata primi mai usor credite bancare, inclusiv pentru finantarea proiectelor cu fonduri comunitare, a declarat, luni seara, premierul desemnat Emil Boc.

"Daca nu scadem dobanda de referinta, avem o problema. Trebuie sa modificam politica de creditare, firmele trebuie sa aiba acces la creditare mai ieftina. Daca nu se gaseste o solutie rapida, vom avea probleme cu sprijinirea mediului de afaceri. Trebuie mai multa creativitate", a spus Boc, la un post de televiziune, citat de Mediafax.

El a aratat ca numeroase firme care deruleaza proiecte finantate si din fonduri comunitare nu pot asigura cota de finantare care le revine, deoarece nu primesc credite de la banci.

Premierul desemnat a anuntat astfel ca va discuta cu BNR pentru deblocarea mecanismului de creditare si ca acest obiectiv va reprezenta una dintre prioritatile majore ale viitorului Cabinet.

#banci, #bnr, #boc, #credite, #firme , #stiri BNR