Francul elvetian trece pragul psihologic. Cursul valutar: 4,0221 lei/franc

Marti, 09 August 2011, ora 13:25
2119 citiri
Francul elvetian trece pragul psihologic. Cursul valutar: 4,0221 lei/franc

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat marti un curs de referinta de 4,0221 lei pentru un franc elvetian, ceea ce reprezinta un nou maxim istoric, dupa ce luni ajunsese la un nivel de 3,9173 lei.

Banca Nationala a Elvetiei (SNB) anunta saptamana trecuta ca tinteste Libor la trei luni cat mai aproape de zero si va creste lichidatea pe piata pentru a contracara aprecierea francului elvetian, "care ameninta dezvoltarea economiei si stabilitatea preturilor din Elvetia".

Viceguvernatorul BNR Cristian Popa mentiona recent ca banca centrala a fost extrem de vocala in privinta faptului ca imprumutul in franci elvetieni nu este o solutie buna.

"In primul rand, ca raportul intre franc si euro in momentul in care aceste imprumuturi pareau avantajoase, respectiv in anii 2007-2008, era foarte jos si nu era sustenabil acest raport pe durata scadentei unui credit imobiliar si pentru ca populatia are o experienta limitata in gestionarea unui nivel semnificativ al datoriei de-a lungul unui intreg ciclu de afaceri, in special in fazele sale descendente", a spus Popa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#curs bnr, #curs dolar, #curs euro, #curs lei, #curs schimb, #curs valutar, #dolar, #euro, #moneda nationala , #stiri BNR