Geoana: Riscul de aterizare dura este inca prezent

Miercuri, 01 Aprilie 2009, ora 16:58
2428 citiri
Geoana: Riscul de aterizare dura este inca prezent

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, miercuri, dupa intalnirea conducerii Parlamentului cu guvernatorul Bancii Nationale, ca BNR are in continuare rolul de a fi ingerul pazitor al economiei romanesti.

Geoana a spus ca senatorii si deputatii care au asistat la discutia cu Mugur Isarescu au subliniat faptul ca recladirea increderii in economia romaneasca reprezinta un element important pentru a depasi unele elemente de panica excesiva sau de pesimism nejustificat, potrivit Mediafax.

"Consideram ca BNR are in continuare un rol tot mai important in a fi ingerul pazitor al economiei noastre, din punctul de vedere al principalilor parametri, inclusiv al stabilitatii preturilor. In acelasi timp, suntem ingrijorati de faptul ca incercarea de a evita o contractie masiva a economiei este inca sub semnul intrebarii si riscul de aterizare dura este inca prezent", a afirmat presedintele Senatului.

El a salutat decizia de marti a Bancii Nationale de a disponibiliza o parte importanta a resurselor destinate creditarii economiei.

Geoana a mai spus ca senatorii si deputatii prezenti la intalnirea de miercuri dintre guvernatorul Bancii Centrale, membrii celor doua Birouri Permanente si membrii Comisiilor de buget au subliniat dorinta ca repornirea creditarii sa nu duca la repetarea conditiilor care au condus la actuala criza si sa se acorde o mare atentie calitatii creditelor acordate.

Presedintele Senatului a afirmat ca derularea imprumutul extern trebuie sa evite aparitia situatiilor cu care s-au confruntat alte tari central-europene care au contractat imprumuturi externe asemanatoare, dar nu au reusit sa isi imbunatateasca ratingurile sau performantele macroeconomice.

România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România a raportat în a doua parte a anului trecut un preț la energie electrică pentru uz casnic de 19,1 euro la 100 kWh, între ultimele cinci cele mai reduse din UE. Pe de altă parte,...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#bnr, #economie, #geoana, #guvernator, #isarescu, #parlament, #romania , #stiri BNR