IMM-uri: Nita anunta 6 noi legi pentru sprijinirea mediului de afaceri

Vineri, 28 August 2009, ora 18:10
1489 citiri
IMM-uri: Nita anunta 6 noi legi pentru sprijinirea mediului de afaceri

Ministrul IMM-urilor, Constantin Nita, a declarat vineri, la Sf. Gheorghe, ca ministerul are in pregatire un pachet de sase legi destinate imbunatatirii mediului de afaceri, acestea urmand a fi prezentate in luna septembrie, transmite corespondentul NewsIn.

"Ministerul IMM-urilor a a luat mai multe masuri pentru a sprijini mediul de afaceri si are in pregatire si un pachet de sase legi care sunt destinate tot imbunatatirii mediului de afaceri: legea holdingurilor, a lobby-ului, modificarea legii privind societatile comerciale, legea privind registrul unic de control, a patronatelor, acest pachet va intra in Guvern probabil in luna septembrie si va fi destinat tot imbunatatirii mediului de afaceri", a declarat, vineri, in judetul Covasna, Constantin Nita.

Ministrul IMM-urilor spune ca in aceasta perioada de criza ii sfatuieste pe oamenii de afaceri sa reduca la nivel minim costurile, pana la revigorarea situatiei.

Potrivit acestuia, reprezentantii IMM-urilor trebuie in primul rand sa restranga cheltuielile administrative, sa restranga numarul de salariati atunci cand nu mai au posibilitatea sa-i sustina si sa reduca salariile pentru a pastra locuri de munca sau sa trimita in somaj pentru o anumita perioada de timp pana la redresarea situatiei.

"Iata cateva solutii, dar principalul element pe care trebuie sa-l aiba in vedere fiecare firma este sa-si restringa costurile la nivelul minim de supravietuire", a spus Nita.

Ministrul a spus presei care sunt cele mai afectate domenii pe timp de criza au fost constructiile, industria, serviciile si comertul, iar cresterea consumului intern si promovarea exporturilor sunt principalele elemente care vor putea sa revigoreze in perioada urmatoare economia romaneasca.

Ministrul Constantin Nita a fost prezent vineri la cea de-a VIII-a editie a Zilelor Intreprinzatorilor din Targu-Secuiesc, ocazie cu care au loc mai multe expozitii, conferinte si dezbateri din domeniul mediului de afaceri.


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#imm, #nita, #mediu, #afaceri, #guvern , #stiri BNR