Investitiile straine directe: scadere de aproape 3 ori

Marti, 13 Aprilie 2010, ora 11:45
1641 citiri
Investitiile straine directe: scadere de aproape 3 ori

Investitiile straine directe in Romania au scazut de aproape trei ori in primele doua luni din acest an, pana la 466 milioane euro, comparativ cu nivelul inregistrat in perioada similara a anului trecut, finantand in proportie de 61,8% deficitul contului curent, potrivit datelor BNR, informeaza NewsIn.

In perioada ianuarie - februarie 2009, investitiile straine directe se cifrasera la 1,326 miliarde euro. Pe de alta parte, in prima luna din 2010, investitiile au insumat 302 milioane euro, ceea ce inseamna ca Romania a atras in februarie investitii de 164 milioane euro.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a precizat ca investitiile straine directe din primele doua luni ale acestui an au fost in totalitate participatii la capital.

Deficitul balantei de plati a Romaniei a reinceput sa creasca in februarie, ajungand la 754 milioane euro dupa primele doua luni, in urma diminuarii puternice a transferurilor curente si a dezechilibrului pe partea de servicii, arata datele publicate marti de BNR.

In 2009, investitiile straine directe in Romania s-au redus cu 48,4% fata de 2008, pana la 4,899 miliarde euro, si au finantat deficitul de cont curent in proportie de 96,9%.

Anul trecut, creditele intra-grup reprezentasera 37,4% din investitiile straine directe, insumand 1,834 miliarde euro, iar participatiile la capital, inclusiv profitul reinvestit, 62,6%, respectiv 3,065 miliarde euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) lucrează la un mecanism legislativ prin care își dorelte să blocheze entitățile neautorizate care oferă investiții în mediul online, a...
#credite, #investitii, #romania, #straine , #stiri BNR