Isarescu: bugetele sunt "in suferinta", se contureaza conflicte sociale

Miercuri, 21 Iulie 2010, ora 12:05
1189 citiri
Isarescu: bugetele sunt "in suferinta", se contureaza conflicte sociale

Finantarea deficitelor structurale ale Romaniei intampina dificultati din ce in ce mai evidente, tendintele acestor dezechilibre ridica ingrijorari si se contureaza conflicte sociale, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, conform Mediafax.

Isarescu a aratat ca in prezent bugetele sunt "in suferinta", nu numai in Romania, si se contureaza conflicte sociale.

"In Romania vedem aceeasi situatie. Nu facem deloc exceptie, chiar daca unele dintre cifre, cum sunt cele legate de datoria suverana, nu sunt deloc dramatice prin marimea lor (…) si aceste cifre, inclusiv datoria suverana, ridica ingrijorari in ceea ce priveste tendinta", a spus guvernatorul bancii centrale.

El a aratat ca ingrijorarea nu este legata numai de marime, chiar daca aceasta este mare, dar si de structura deficitelor.

"Sunt deficite structurale, de durata, greu de corectat. (…) Simpla crestere economica nu corecteaza un deficit structural", a spus Isarescu.

El a aratat ca apar dificultati din ce in ce mai evidente legate de finantarea acestor deficite, dand ca exemplu cresterea dobanzilor.

"Si toate acestea pot sa fie preludiul unui cerc vicios, care se manifesta prin neincrederea si retinerea pietelor de a finanta anumite costuri si, in ultima instanta, poate sa apara si evitarea finantarii", a mai spus Isarescu.

#bnr, #bugete, #conflicte, #isarescu, #sociale , #stiri BNR