Isarescu: Indemnul BNR de a miza pe leu nu este o invitatie la "loteria cursului"

Marti, 22 Ianuarie 2008, ora 12:28
1183 citiri
Isarescu: Indemnul BNR de a miza pe leu nu este o invitatie la "loteria cursului"

Atunci cand Banca Nationala a Romaniei a indemnat populatia sa mizeze pe leu s-a referit la evitarea riscurilor valutare, nu la o eventuala apreciere a leului, intrucat "cine mizeaza pe evolutia cursului mizeaza pe o loterie", a declarat marti guvernatorul bancii centrale, Mugur Isarescu.

"A miza pe leu inseamna in primul rand a miza pe o moneda care nu aduce riscuri. BNR a subliniat riscurile valutare si s-a referit la diferentialul de dobanda, nu la o apreciere a leului", a continuat seful Bancii Nationale a Romaniei, cu ocazia prezentarii Strategiei Nationale pentru Dezvoltarea Durabila, intr-o sesiune la care a luat parte alaturi de presedintele Romaniei, Traian Basescu.

Isarescu a explicat ca, daca ar fi sa urmam logica acelora care au criticat in ultima vreme indemnul de a paria pe leu, ar fi trebuit ca, anterior, leul sa se intareasca.

"A miza pe intarirea leului inseamna sa mizezi pe o loterie, iar loteria cursului poate fi foarte costisitoare", a completat guvernatorul bancii centrale.

In cadrul mai multor interviuri si seminarii de la finalul anului trecut, Isarescu mentionase ca mizarea pe leu reduse riscurile valutare cauzate de fluctuatii de curs de schimb, care ii afecteaza mai ales pe cei care au venituri intr-o anumita moneda - leul, dar se imprumuta in alte valute.

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.