Isarescu: Nici 2011 nu va fi usor pentru BNR

Joi, 13 Ianuarie 2011, ora 19:40
1280 citiri
Isarescu: Nici 2011 nu va fi usor pentru BNR

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, considera ca nici anul acesta nu va fi unul usor pentru Banca Nationala a Romaniei, in conditiile in care vor trebui sa fie luate decizii importante, iar obiectivul principal al BNR ramane stabilitatea preturilor si stabilitatea financiara, relateaza NewsIn.

"Anul trecut a fost un an greu pentru noi, pentru Banca Nationala. Nu va fi nici 2011 un an usor, va fi un an dificil din punct de vedere al deciziilor, pentru ca am o previziune ca multe dintre decizii vor trebui sa puna cu foarte mare atentie in balanta mai multi factori si mai multe obiective, cu toate ca obiectivul nostru principal ramane stabilitatea preturilor si stabilitatea financiara", a declarat Isarescu intr-un interviu acordat The Money Channel.

Guvernatorul BNR a atras atentia ca si Romania poate fi o tara in care sa nu intre banii, in conditiile in care nu reuseste sa-si consolideze credibilitatea.

"Pericolul este sa mergem pe terenuri aride. Si, din punct de vedere al fluxului de bani, in conditiile in care nu reusim sa consolidam credibilitatea, sa trecem in partea cealalta, in seceta.

Ati vazut cum este si cu seceta, mai ales dupa majorarea TVA-ului.

Chiar daca exista bani in lume, si nimeni nu poate sa spuna ca nu exista bani in lume - Brazilia este inundata pur si simplu, nu numai de inundatii naturale, de ploi, dar este inundata de bani - poti sa ramai o tara in care sa nu intre banii si sa treci printr-o seceta aspra.

Exista acest risc in orice tara care nu respecta disciplina financiara si, pe cale de consecinta, sperie investitorii", a mai spus Isarescu.

Guvernatorul BNR a amintit ca a transmis si mesaje "deloc optimiste" in anii de crestere economica.

"Noi am dat si alte mesaje, cand economia mergea pe cifre foarte tare, foarte repede, mesajele noastre nu erau deloc optimiste.

Imi aduc aminte ca atunci am facut o comparatie care a generat si un fel de eseu: suntem in pericol de a ne ineca intr-un butoi cu miere", a spus guvernatorul. 

#isarescu, # bnr, # preturi , #stiri BNR