Isarescu: Pe partea de politica monetara inca mai este loc de relaxare

Miercuri, 06 Noiembrie 2013, ora 07:58
1121 citiri
Isarescu: Pe partea de politica monetara inca mai este loc de relaxare

Pe partea de politici monetare mai este loc de relaxare daca se are in vedere definitia politicii monetare in sens larg, a declarat marti, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu.

"Pe partea politicii monetare cred ca mai este ceva loc. Daca aveti in vedere definitia politicii monetare in sens larg si cu rezervele minime obligatorii de exemplu, mai avem si noi camp de, sa o numesc, relaxare. Preferam sa ii spunem adecvare la conditiile inflatiei", a declarat Mugur Isarescu, intrebat daca in perioada urmatoare va oferi timp bancilor sa se adapteze la noile decizii de politica monetara sau va lua in considerare o continuare a relaxarii politicii monetare.

BNR a redus, marti, dobanda de politica monetara la 4%, decizia Consiliului de Administratie /CA/ urmand sa intre in vigoare din data de 6 noiembrie 2013.

"In sedinta din 5 noiembrie 2013, Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei a hotarat reducerea ratei dobanzii de politica monetara la nivelul de 4% pe an, de la 4,25%, incepand cu data de 6 noiembrie 2013, gestionarea adecvata a lichiditatii din sistemul bancar, mentinerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei si in valuta ale institutiilor de credit", se mentioneaza in comunicatul citat.

#politica monetara BNR, #reducere dobanda cheie BNR , #stiri BNR