Isarescu: Preconizam o reluare a dezinflatiei incepand cu T1 din 2011

Luni, 07 Februarie 2011, ora 11:49
944 citiri
Isarescu: Preconizam o reluare a dezinflatiei incepand cu T1 din 2011

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei a declarat luni ca BNR previzioneaza o reluare a dezinflatiei incepind cu primul trimestru din 2011, iar pentru luna ianuarie este estimata o inflatie anuala sub 7%,dupa care vor urma cateva luni de stagnare si, apoi, o reducere importanta in trimestrul trei.

"Previzionam o reluare a dezinflatiei incepind cu primul trimestru al acestui an. Curba dezinflatiei are o caracteristica evidenta, este formata din doua reduceri masive, prima la inceputul acestui trimestru.

In luna ianuarie, previzionam ca inflatia anuala va scadea sub 7%. Urmeaza cateva luni de stagnare, datorita faptului ca, in anul precedent, inflatia pana in vara a fost relativ scazuta si efectul de baza va actiona in acest sens si, apoi, va fi o reducere mai importanta in trimestrul al treilea, cu intrarea inflatiei anuale in intervalul de variatie", a spus Isarescu.

BNR si-a revizuit in urcare prognoza de inflatie pentru finalul acestui an, la 3,6%, a declarat luni guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, in conditiile in care anterior estima un nivel al ratei inflatiei de 3,4%.

Pentru sfarsitul anului 2012, BNR estimeaza o rata anuala a inflatiei de 3,2%.

#bnr, #isarescu, #rata anuala a inflatiei, #reluare dezinflatie , #stiri BNR