Isarescu vrea 10 ani de competitivitate

Vineri, 10 Decembrie 2010, ora 16:16
1798 citiri
Isarescu vrea 10 ani de competitivitate

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat vineri ca urmatorii zece ani trebuie sa fie dominati de competitivitate, iar ca sa avem un brand bun de tara trebuie sa avem in interiorul ei mai multe "nume puternice", conform NewsIn.

"Competitivitatea este lozinca, emblema sub care trebuie sa ne dezvoltam in perioada urmatare, in urmatorii ani, hai sa spunem conventional in urmatorii zece ani. Daca cei zece ani parcursi au fost marcati de o batalie uneori destul de apriga cu noi insine, cu exteriorul, pentru a ne putea integra in NATO, in Uniunea Europeana, cred ca urmatorii zece ani trebuie sa fie dominati de acest cuvant, competitivitate", a spus Isarescu.

Guvernatorul BNR considera ca Romania, pentru a avea un brand bun de tara, trebuie sa aiba mai multe "nume puternice" in interiorul ei.

"Romania ca atare are nevoie de un brand. Se vorbeste despre brandul de tara, dar ca sa avem un brand bun de tara trebuie sa avem in interiorul tarii mai multe nume puternice, mai multe branduri. In ultima instanta, cea mai buna corelatie intre un brand si o buna reputatie este competitivitatea", a mai spus Isarescu.

Acesta sustine ca, pentru a fi competitiv pe piata europeana, si nu numai pe piata europeana, firmele romanesti trebuie sa creeze produse si servicii performante pe baza carora "sa-si dezvolte branduri distincte, reputate, puternice".

"De multe ori, se incepe cu eticheta si abia ulterior avem grija ce bagam in sticla", a mai spus guvernatorul BNR, adaugand ca nu e corect, iar uneori este "chiar periculos".

"Daca bagam un vin bun, intr-adevar trebuie sa avem si o eticheta frumoasa. Nu cred ca procuparea noastra este sa vindem etichete. Trebuie sa avem mare grija de ceea ce bagam in sticle. Eticheta coloreaza, infasoara, dar fondul problemei e inauntrul sticlei", a mai spus Isarescu.

Potrivit acestuia, foarte important pentru a impune un brand este leadershipul.

"Toate acestea sunt dimensiuni cheie in ceea ce priveste reputatia", a mai spus Isarescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bnr, #brand, #competivitate, #guvernator, #isarescu , #stiri BNR