Lucian Croitoru il inlocuieste pe Ene Dinga in propunerile PDL pentru CA al BNR, ca viceguvernator

Marti, 29 Septembrie 2009, ora 15:35
3469 citiri
Lucian Croitoru il inlocuieste pe Ene Dinga in propunerile PDL pentru CA al BNR, ca viceguvernator

Mircea Toader, liderul deputatilor PDL, a depus luni lista cu propunerile democrat-liberalilor, lista pe care apare numele lui Lucian Croitoru in locul lui Ene Dinga, propunerea initiala a partidului, actualul consilier al guvernatorului Mugur Isarescu fiind propus pentru functia de viceguvernator, relateaza NewsIn.

Astfel, nominalizarile PDL pentru posturile care-i revin in Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei sunt Cristian Popa si Lucian Croitoru, pentru functiile de viceguvernator, in timp ce Virgiliu Stoenescu este sustinut pentru a deveni membru in CA, a precizat Toader pentru NewsIn.

Pe lista initiala figura Ene Dinga, fost ministru al Integrarii in primul Cabinet al lui Calin Popescu-Tariceanu, dupa cum declara secteratul general al PDL, Vasile Blaga. Audierile in comisiile parlamentare reunite de buget-finante pentru noul Consiliu de Administratie sunt programate sa inceapa marti, de la ora 14.00.

Consiliul de Administratie al BNR, in care se iau deciziile majore, precum cele de politica monetara, este format din noua membri, din care patru cu functie executiva (guvernatorul, prim-viceguvernatorul si doi viceguvernatori).

In afara de guvernator, functie pentru care exista un consens in randul partidelor pentru reinnoirea mandatului lui Mugur Isarescu, celelalte opt locuri din CA vor fi atribuite unor persoane propuse de partidele parlamentare dupa algoritmul: PSD - 3, PDL - 3, PNL - 1 - si UDMR - 1.

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat joia trecuta, pentru NewsIn, ca partidul sau ii sustine pentru Consiliul de Administratie al BNR pe Cristian Popa, actualul viceguvernator, Virgiliu Stoenescu si Ene Dinga, fostul ministru al integrarii europene in guvernul Tariceanu.

PDL vizeaza cele doua pozitii de viceguvernator, pentru care ii propune pe Cristian Popa si Virgiliu Stoenescu, ultimul fiind in prezent membru fara pozitie executiva in Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Ene Dinga urma sa fie doar membru simplu in CA.

"Ne-am inteles cu PSD si ii vom sustine pe cei trei", a afirmat Blaga. Liderul deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a declarat in aceeasi zi pentru NewsIn ca social-democratii ii sustin pentru cele trei posturi de membri ai Consiliului de Administratie al BNR pe Florin Georgescu, Marin Dinu si Nicolae Danila, fost presedinte al BCR.

UDMR a anuntat, de asemenea, ca il sprijina pentru un nou mandat pe actualul membru al CA, Agnes Nagy, in vreme ce in interiorul PNL exista o disputa privind sustinerea lui Napoleon Pop sau a lui Daniel Daianu. 

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#bnr, #ca, #deputati, #functie, #viceguvernator , #stiri BNR