MFP a atras 460 milioane lei prin titluri la un an

Luni, 25 Octombrie 2010, ora 15:09
998 citiri
MFP a atras 460 milioane lei prin titluri la un an

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut luni certificate de trezorerie cu discount scadente la un an in valoare de 460,54 milioane lei (107 milioane euro), la un randament mediu de 7% pe an, potrivit Bancii Nationale a Romaniei (BNR), informeaza NewsIn.

Valoarea anuntata initial a licitatiei era de un miliard de lei. Bancile au depus cereri de cumparare de peste 1,239 miliarde lei.

La licitatia anterioara cu scadenta la un an, din 11 octombrie, MFP a vandut certificate de trezorerie cu discont scadente la 12 luni in valoare de 371,26 milioane lei (87 milioane euro), la un randament mediu de 7% pe an.

MFP vrea sa atraga 4,6 miliarde lei prin emisiuni de titluri de stat in luna octombrie, in vederea refinantarii datoriei publice si finantarii deficitului bugetar, potrivit datelor MFP.

Ministerul de Finante a atras in septembrie 2,16 miliarde lei, sub valoarea programata de 4,6 miliarde de lei.

In trimestrul al treilea, MFP a reusit sa colecteze numai 6,52 miliarde lei, cu mult sub nivelul programat de 13-15 miliarde lei.

Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#mfp titluri valoare randament , #stiri BNR