Ministerul de Finante a atras 600 mil. lei prin titluri de stat - 07 Martie 2011

Luni, 07 Martie 2011, ora 16:50
1237 citiri
Ministerul de Finante a atras 600 mil. lei prin titluri de stat - 07 Martie 2011

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut luni certificate de trezorerie cu discont scadente la 12 luni, in valoare de 600 milioane lei (143 milioane euro), la un randament mediu de 6,92% pe an, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR), preluate de NewsIn.

Valoarea anuntata initial a licitatiei era de 600 milioane lei. Bancile au depus cereri de cumparare de 1,22 miliarde lei.

La licitatia anterioara, cu scadenta la 12 luni, din 21 februarie, MFP a vandut certificate de trezorerie cu discont in valoare de 959 milioane lei (226 milioane euro), la un randament mediu de 6,88% pe an.

Ministerul Finantelor Publice vrea sa atraga 3,9 miliarde lei prin emisiuni de titluri de stat in luna martie, in vederea finantarii deficitului bugetar si refinantarii datoriei publice, potrivit datelor ministerului.

Astfel, ministerul va mai organiza doua licitatii pentru certificate de trezorerie cu discont in martie, una cu maturitate la un an si una cu maturitate la 6 luni.

Emisiunea de certificate de trezorerie la 12 luni are o valoare programata de un miliard de lei, iar cea la 182 de zile are o valoare programata tot de un miliard de lei.

De asemenea, Finantele vor mai redeschide doua emisiuni de obligatiuni de stat de tip benchmark, cu maturitate la 5 ani si la 10 ani.

Obligatiunile la 5 ani au o valoare de 400 milioane lei, iar cele la 10 ani au o valoare programata de 300 milioane lei.

MFP a anuntat pentru primul trimestru al acestui an majorarea volumului indicativ al emisiunilor de titluri de stat de pe piata interna de la 13-15 miliarde lei la 15-17 miliarde lei.

Ministerul Finantelor Publice a atras circa 41,038 miliarde lei pe parcursul lui 2010.

In 2009, Finantele au luat din piata aproape 65 miliarde lei (peste 15 miliarde euro), de peste cinci ori mai mult decat in 2008. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#ministerul finantelor publice, # certificate de trezorerie, # emisiuni de titluri de stat , #stiri BNR