Ministrii UE nu vor vota in februarie privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen

Vineri, 04 Februarie 2011, ora 09:35
1040 citiri
Ministrii UE nu vor vota in februarie privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen

Ministrii Justitiei si cei ai Afacerilor de Interne din cadrul Uniunii Europene nu preconizeaza sa voteze asupra unei decizii de a accepta Romania si Bulgaria in spatiul Schengen, cand se vor reuni, la 24-25 februarie, a declarat raportorul PE Carlos Coelho, citat de site-ul Novinite.com, informeaza NewsIn.

Prin urmare, Parlamentul European nu va trebui sa emita o pozitie privind progresele celor doua state pana la acea data, a adaugat eurodeputatul portughez.

Coelho si-a exprimat din nou dezamagirea fata de faptul ca accesul PE la rapoartele privind progresele Romaniei si Bulgariei a fost respins.

Numai raportorul a avut acces la rapoarte, dar nu a putut realiza copii sau notite, in timp ce colegii sai din comisia parlamentara de specialitate nu au putut citi documentele deloc.

Coelho si-a exprimat surprinderea si preocuparea fata de miscarea "inexplicabila" a Consiliului UE, apreciind ca obstructioneaza activitatea PE.

Eurodeputatii au cerut de altfel sa aiba mai multa influenta asupra deciziilor referitoare la Schengen.

Coelho a declarat pentru postul public bulgar de radio (BNR) ca le-a propus colegilor eurodeputati sa acorde Consiliului termen pana la 2 mai pentru a le prezenta toata documentatia privind Schengen.

#progrese romania, #raport, #aderare schengen, #bulgaria , #stiri BNR