Noul sport national: creditmania

Joi, 09 August 2007, ora 10:22
721 citiri

Totalul sumelor luate de romani de la banci pe termene de peste cinci ani s-a dublat in acest an, comparativ cu 2006, potrivit datelor raportate de BNR. Creditele pe termen scurt n-au avut acelasi succes.

Creditele contractate de populatie pe termene mai mari de cinci ani au crescut de peste doua ori in acest an fata de anul anterior, atat in cazul imprumuturilor luate in lei, cat si in cazul celor luate in valuta, potrivit datelor raportate de banci la Banca Nationala a Romaniei.

Imprumuturile luate pe perioade mai mari de cinci ani sunt considerate ca fiind contractate pe termen lung. Si creditele pe termen scurt au crescut, dar mai lent.

Pe termen lung: 70% din totalul creditelor

Soldul creditelor in lei luate pe mai mult de cinci ani ajunsese la 15,7 miliarde lei in luna mai, de 2,1 ori mai mare decat cel inregistrat in urma cu 12 luni.

Continuarea in <a href=http://evz.ro/article.php?artid=317538/ target=_blank>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.