Oficial bulgar: doar Franta mai cere amanarea aderarii Romaniei la Schengen

Joi, 24 Februarie 2011, ora 23:59
1353 citiri
Oficial bulgar: doar Franta mai cere amanarea aderarii Romaniei la Schengen

Germania si-a schimbat pozitia privind aderarea Bulgariei si Romaniei la Schengen, iar acum numai Franta mai cere amanarea acesteia, a declarat ministrul bulgar de Interne, Tvetan Tvetanov, citat joi de site-ul Novinite.com, potrivit Mediafax.

"Pozitia Germaniei este acum chiar diferita de cea expusa in scrisoarea franco-germana din decembrie 2010", a afirmat Tvetanov, citat de postul public bulgar de radio (BNR).

El a participat joi la o reuniune a ministrilor de Interne din Uniunea Europeana, la Bruxelles.

Franta si Germania, carora li s-au alaturat ulterior Finlanda si Olanda, si-au exprimat in mod repetat opozitia fata de aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen in martie, argumentand ca cele doua tari au in continuare probleme cu justitia si aplicarea legii.

Potrivit lui Tvetanov, Finlanda si Olanda inclina mai degraba sa urmeze pozitia actuala a Germaniei, decat pe cea a Frantei.

El a subliniat ca Franta nu are argumente clare pentru amanarea aderarii Bulgariei, ci doar vrea conditionarea ei de Mecanismul de Cooperare si Verificare.

Premierul bulgar, Boiko Borisov, care se straduieste sa asigure aderarea tarii sale la Schengen, a afirmat ca Bulgaria va fi total pregatita pentru aderare la sfarsitul lui martie. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#franta, #amanare aderare schengen, #spatiu schengen , #stiri BNR