Orice reducere brusca a rezervelor BNR trebuie raportata FMI si CE

Luni, 07 Octombrie 2013, ora 13:47
945 citiri
Orice reducere brusca a rezervelor BNR trebuie raportata FMI si CE

Banca Nationala a Romaniei trebuie sa informeze "imediat" Fondul Monetar International si Comisia Europeana cu privire la orice scadere brusca a rezervelor sale peste 600 de milioane de euro, arata Memorandumul Tehnic de Intelegere (TMU) cu FMI, publicat pe pagina de internet a institutiei financiare internationale.

De asemenea, BNR are obligatia sa raporteze lunar, la 20 de zile dupa finalul lunii, situatia expunerii (depozite, imprumuturi, imprumuturi subordonate) ale bancilor-mama fata de subsidiarele lor din Romania, institutii financiare internationale sau alti creditori, in moneda nationala sau valute straine.

BNR trebuie, totodata, sa raporteze trimestrial, la 45 de zile de la incheierea fiecarui trimestru, situatia detaliata, banca cu banca, privind imprumuturile restructurate pentru persoane fizice si sectorul corporate, inclusiv societatile detinute de stat (SOE).

Potrivit datelor BNR, rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) totalizau, la 30 septembrie 2013, 36,386 miliarde euro, fiind cu 706 milioane euro mai mari fata de cele inregistrate la finele lunii august, de 35,68 miliarde euro.

La 30 septembrie 2013, rezervele valutare la BNR se situau la nivelul de 33,086 miliarde euro, fata de 32,173 miliarde euro la 31 august 2013.

#BNR rezerve, #Banca Centrala rezerve, #rezerve Romania BNR , #stiri BNR