Pilonul II, active cu 4,9% mai mari in septembrie

Luni, 04 Octombrie 2010, ora 11:39
1044 citiri
Pilonul II, active cu 4,9% mai mari in septembrie

Piata pensiilor private obligatorii (pilonul II) a ajuns la active nete de 3,89 miliarde lei (911 milioane euro) la sfarsitul lunii septembrie, in crestere cu 4,9% fata de luna anterioara, a anuntat luni Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR), transmite NewsIn.

Cele noua fonduri de pensii private obligatorii au obtinut in primele noua luni un randament mediu de 13,3%, iar de la lansare (mai 2008) si pana in prezent, randamentele investitionale medii anuale sunt de 16,2%.

"Pentru comparatie, rata medie a tuturor dobanzilor bancare la depozitele in lei, aferenta unei perioade de noua luni, a fost de circa 6%, conform unor calcule pe baza datelor publicate de BNR.

In acelasi timp, inflatia estimata pentru primele noua luni ale anului este de aproximativ 6%", se arata in comunicat.

Potrivit APAPR, aceste rezultate au fost obtinute de fondurile de pensii printr-o strategie investitionala prudenta si diversificata, care a permis administratorilor sa profite de oportunitatile oferite de volatilitatea pietelor financiare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#pilon, #active, #fonduri, #pensii , #stiri BNR