Planul anticriza al imobiliarilor: construim acum si vindem cand trece

Marti, 05 Mai 2009, ora 09:17
1732 citiri
Planul anticriza al imobiliarilor: construim acum si vindem cand trece

Dezvoltatorii care lanseaza in acest an proiecte rezidentiale profita de preturi de constructie mai mici. Preturile finale sunt asemanatoare cu cele ale proiectelor lansate acum doi ani

Criza de pe piata imobiliara, care si-a facut simtita prezenta din luna octombrie a anului trecut, nu i-a speriat pe toti dezvoltatorii. Unii dintre ei vad in continuare in piata autohtona o oportunitate buna pentru a obtine profituri mari.

Chiar daca acum o mare parte din populatie nu mai are acces la credite dupa normele impuse de Banca Nationala a Romaniei (BNR), Eli Cohen, vicepresedintele companiei Israel Land Development Company (ILCD), care a lansat primul proiect rezidential in Capitala, este increzator in populatia tanara care va dori sa achizitioneze apartamente.

"Acum e momentul pentru noi sa facem afaceri, credem in cererea puternica de pe piata romaneaca. Dupa un an, va fi din nou un boom pe piata rezidentiala. Oferta de locuinte noi s-a redus pentru ca multi dezvoltatori au oprit constructia proiectelor", a declarat Cohen.

La fel de increzatori sunt si spaniolii de la Avantia, care au anuntat la sfarsitul lunii trecute un proiect rezidential cu 110 unitati, avand in plan construirea a 5.000 de locuinte in Romania in urmatorii zece ani.

Directorul general al companiei, Juan Francisco Diaz, spunea ca limita negativa a pietei rezidentiale a fost deja atinsa si ca venirea crizei a fost benefica, oprind preturile ce cresteau nesustenabil. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza, #dezvoltatori, #plan, #preturi, #proiecte , #stiri BNR