Platforma Target 2 Securities va intra in functiune in septembrie 2014

Luni, 19 Iulie 2010, ora 18:05
1366 citiri
Platforma Target 2 Securities va intra in functiune in septembrie 2014

Target 2 Securities, viitoarea platforma europeana de decontare a operatiunilor cu instrumente financiare, aflata in curs de implementare de catre Eurosistem, va intra in functiune in septembrie 2014, sustine Jean Michel Goddefroy, director general al T2S Programme Board din cadrul BCE, informeaza NewsIn.

Depozitarul Central, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) si Banca Nationala a Romaniei (BNR) au anuntat luni, in cadrul unui seminar desfasurat la Bucuresti, formarea Grupului Utilizatorilor Nationali ai sistemului Target2 Securities (T2S RO NUG - T2S Romanian National User Group), grup in cadrul caruia urmeaza a avea loc consultari la nivel national pe aspecte aferente proiectului de implementare a T2S.

T2S reprezinta viitoarea platforma europeana de decontare a operatiunilor cu instrumente financiare, aflata in curs de implementare de catre Eurosistem.

T2S va intra in functiune in septembrie 2014, potrivit declaratiilor lui Jean Michel Goddefroy, director general al T2S Programme Board din cadrul Bancii Centrale Europene (BCE).

In acest context, Razvan Vartolomei, director adjunct al Directiei Plati din cadrul BNR a declarat ca banca centrala va implementa pana in trimestrul al III-lea al anului 2011 o componenta nationala Target 2, sistem prin intermediul caruia se vor deconta platile in euro ale institutiilor de credit si ale clientilor acestora, dar care va asigura totodata conditiile necesare conectarii Depozitarului Central la platforma T2S, in vederea decontarii in euro prin T2S a operatiunilor cu instrumente financiare depozitate la Depozitarul Central. 

#2, #central, #depozitar, #platforma, #target , #stiri BNR