Pogea: Impozitul forfetar va curata economia

Luni, 18 Mai 2009, ora 09:43
2414 citiri
Pogea: Impozitul forfetar va curata economia

Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, este de parere ca impozitul forfetar va curata economia romaneasca de persoanele cre nu isi platesc impozitele, precizand ca se face multa galagie pentru nimic.

"Eu cred ca impozitul forfetar va curata economia de cei care nu isi platesc impozitele la stat. Nu cred ca acest impozit va determina ca anumite firme sa intre mai repede sau mai multe in faliment. Eu cred ca se face prea multa zarva pentru nimic", a declarat ministrul Gheorghe Pogea la Realitatea Tv.

Ministrul Finantelor a mai declarat ca fondurile pentru salarii nu se vor suplimenta din fondurile de investitii, precizand ca nu se pune problema neplatii pensiilor sau salariilor.

"In Romania nu se va pune niciodata problema pentru neplata salariilor sau pentru neplata pensiilor. Acest buget este construit potrivit realitatii din prezent, iar fondurile pentru salarii nu se vor suplimenta din fondurile de investitii", a dat asigurari ministrul.

Pogea a reiterat ideea ca pe el il intereseaza binele celor majoritari din Romania, nu sa isi faca reclama.

"Leul s-a apreciat si a inceput sa se consolideze datorita politicii monetare a BNR si a stradaniilor guvernului, pentru ca un ministru de Finante ca mine nu are nici o dorinta de a avea reclama, ci interesul meu este de a face bine celor majoritari din aceasta tara.

Eu va asigur ca vom avea investitii de peste un miliard, in fiecare luna, pentru ca economia romaneasca a inceput sa se redreseze", a explicat Pogea.

#pogea, # forfetar, # economie, # faliment, # pensii, # salarii , #stiri BNR