Popa, BNR: Leul, printre cele mai stabile monede din regiune

Joi, 29 Septembrie 2011, ora 22:47
1372 citiri
Popa, BNR: Leul, printre cele mai stabile monede din regiune

Viceguvernatorul BNR, Cristian Popa, a declarat joi ca leul este printre cele mai stabile monede din regiune, in conditiile in care s-a depreciat fata de euro cu mai putin de 3% de la inceputul anului, precizeaza NewsIn.

"Leul este printre cele mai stabile monede din regiune si asta este posibil sa fie si datorita fundamentelor economice imbunatatite ale Romaniei", a mentionat Popa.

Viceguvernatorul BNR a subliniat ca nu au fost inregistrate "miscari dramatice" in cazul leului.

"Cred ca este vorba despre un fenomen (deprecierea monedelor - n.r) pe care il vedem in toate tarile emergente, din cauza temerilor investitorilor internationali si a aversiunii crescute a acestora fata de risc, cu o fuga catre plasamente mai sigure in alte valute, inclusiv in dolari sau in alte monede cum ar fi francul elvetian.

Aceasta afecteaza alte tari intr-o maniera mult mai dramatica decat in cazul Romaniei.

Zlotul polonez s-a depreciat cu peste 10%, forintul cu circa 7%, iar leul a inregistrat de la inceputul anului o depreciere de 3%, poate sa fie mai putin", a spus oficialul BNR.

Banca Nationala a Romaniei a afisat joi un curs de referinta de 4,3218 lei/euro, cel mai ridicat din acest an, cu 0,02% mai mare fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a pierdut teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 3,1630 lei/dolar.

Cadourile pentru colegii de birou - sfaturi pentru a alege darul perfect
Cadourile pentru colegii de birou - sfaturi pentru a alege darul perfect
De fiecare dată când se apropie aniversarea unui coleg de birou, apare și întrebarea: “Ce să-i luăm?”, pentru care mulți vin cu idei, însă prea puține par unele cu care poți merge la...
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
#bnr, #curs valutar popa, #leu, #popa , #stiri BNR