Popa (BNR): Nu vrem eliminarea creditului in valuta, ci realizarea unui echilibru

Miercuri, 05 Octombrie 2011, ora 11:56
1010 citiri
Popa (BNR): Nu vrem eliminarea creditului in valuta, ci realizarea unui echilibru

Viceguvernatorul BNR Cristian Popa a declarat miercuri ca nu se doreste eliminarea creditului in valuta, ci realizarea unui echilibru intre finantarea in moneda nationala si finantarea in valuta, care sa previna acumularea de riscuri, mai ales pentru debitorii neprotejati la riscul valutar, relateaza NewsIn.

"Avem de-a face in momentul de fata cu masuri noi, care nu sunt luate in izolare. Ele fac parte integranta dintr-un demers la nivelul Uniunii Europene de a preveni o reluare a acordarii majoritare de credite in valuta.

Dupa obiectivele noastre nu se doreste eliminarea creditului in valuta, se doreste o realizare a unui echilibru intre finantarea in moneda nationala si finantarea in valuta, care sa previna acumularea de riscuri, mai ales pentru debitorii neprotejati la riscul valutar", a declarat Popa, in cadrul "Romania Financial Forum 2011".

El a precizat, totodata, ca nu se doreste utilizarea de restrictii, pentru ca acestea pot duce la distorsiuni.

"Nu dorim sa utilizam alte mijloace decat cele congruente pietei. Nu dorim sa apelam la interdictii, pentru ca acestea nu sunt neaparat uile, ci pot conduce la distorsiuni. Un alt obiectiv al nostru este de reflectare cu acuratete a riscului sporit de acordare de credite in valuta pentru debitorii neacoperiti la riscul valutar in preturile produselor respective", a mai spus Popa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#credit, #credit lei, #credit valuta, #finantare, #nou cod civil , #stiri BNR