ProCredit Bank extinde perioada de actualizarea a datelor de identificare ale clientilor

Luni, 12 Octombrie 2009, ora 11:37
1098 citiri
ProCredit Bank extinde perioada de actualizarea a datelor de identificare ale clientilor

ProCredit Bank prelungeste cu sase luni, pana pe 13 aprilie 2010, termenul pana la care clientii sai, persoane fizice si persoane juridice, pot sa-si actualizeze sau sa-si confirme datele de identificare, conform cerintelor Bancii Nationale a Romaniei, potrivit unui comunicat transmis luni de banca, informeaza NewsIn.

In caz contrar, banca poate restrictiona, pana la solutionarea cererii, accesul la conturile detinute de clienti.

Cererea ProCredit Bank vine ca urmare a modificarilor aduse prin Regulamentul BNR nr. 16/09.2009 cerintelor stabilite prin Regulamentul nr. 9/2009 privind cunoasterea clientelei in scopul prevenirii spalarii banilor si finantarii terorismului.

Regulamentul BNR nr. 9/2008, modificat prin Regulamentul BNR nr. 16/09.2009, stabileste obligativitatea solicitarii de catre banca, pentru identificarea clientilor persoane fizice, a urmatoarele informatii: nume, prenume, dupa caz, pseudonimul, data si locul nasterii, cod numeric personal sau un alt element unic de identificare similar, domiciliul si resedinta, dupa caz, date de contact (numar de telefon, fax, adresa posta electronica), cetatenia, ocupatia si numele angajatorului ori natura activitatii proprii, functia publica importanta detinuta, in cazul clientilor care sunt rezidenti in strainatate, daca este cazul, si numele beneficiarului real, daca este cazul.

In conformitate cu acelasi regulament, clientii persoane juridice sau fara personalitate juridica trebuie sa figureze in baza de date a bancii cu urmatoarele date: denumire, forma juridica, sediu social, sediul unde se situeaza centrul de conducere si de gestiune a activitatii statutare, date de contact (numar de telefon, fax, adresa posta electronica etc), tipul si natura activitatii desfasurate, identitatea persoanelor care sunt investite cu competenta de a conduce si reprezenta entitatea, numele beneficiarului real, daca este cazul sau informatii despre grupul de persoane care constituie beneficiarul real, identitatea persoanei care actioneaza in numele clientului, precum si informatii pentru a se stabili ca aceasta este autorizata sau imputernicita in acest sens.

ProCredit Bank Romania a fost infiintata in 2002 si reprezinta rezultatul unui parteneriat intre institutii financiare precum BERD, IFC - membra a grupului Bancii Mondiale, Commerzbank, KfW, ProCredit Holding (companie germana de investitii) si IPC.

 

#identificare clienti, # informatii, # date, # procredit bank , #stiri BNR