Profi Credit vrea sa dea imprumuturi de 13 milioane lei in primul an de activitate in Romania

Marti, 05 Februarie 2008, ora 11:07
1081 citiri
Profi Credit vrea sa dea imprumuturi de 13 milioane lei in primul an de activitate in Romania

Profi Credit IFN, parte a grupului financiar ceh Profireal, estimeaza un volum al creditelor acordate de 13 milioane lei in 2008, primul de activitate pe piata romaneasca, ca urmare a dezvoltarii fortei de vanzari, a spus, marti, directorul executiv al companiei, Tomas Rosenberger.

"Avem in prezent 31 de consilieri de credit si estimam ca,pana la sfarsitul lui 2008, vom dezvolta o retea de 1.000 de persoane", a declarat Rosenberger.

Planul de dezvoltare prevede ca, in acest an, Profi Credit sa ajunga la 80 de angajati, pentru ca in 2009 sa aiba 130 de salariati, iar in 2010 personalul firmei sa atinga 140 de angajati, au precizat reprezentantii companiei.

In acelasi timp, numarul de consilieri de credit este prevazut sa ajunga la 1.500 in 2009 si la 2.000 de persoane in 2010.

"Daca luam in considerare oferta noastra, abordarea personalizata, experienta companiei pe alte puiete, precum si potentialul pietei din Romania, estimam ca la finalul lui 2009 vom depasi un volum de credite de 30 milioane lei", a mai spus Rosenberger.

Compania de credite de consum Profi Credit IFN si-a inceput activitatea comerciala la mijlocul lunii noiembrie 2007, dupa ce fusese inregistrata, pe 15 octombrie, in Registrul Special al Bancii Nationale a Romaniei (BNR), avand dreptul de a acorda credite de nevoi personale.

In prezent, compania acorda credite pentru persoane fizice cu o valoare cuprinsa intre 400 si 12.000 lei si un termen intre sase si 36 de luni . Profi Credit acorda doua tipuri de credite: Standard si Bonus, ultimul cu optiunea pentru client de a-si amana plata ratelor fara costuri suplimentare.

"Pregatim in momentul de fata un nou produs dedicat firmelor mici si mijlocii (IMM) si PFA-urilor. Acest tip de credit va fi disponibil in a doua parte a anului 2008", a precizat directorul executiv al firmei.

Profi Credit este o divizie a grupului ceh Profireal Group, care activeaza in cinci tari - Republica Ceha, Slovacia, Polonia, Bulgaria si Romania - si vrea sa-si extinda activitatea si in Rusia si Ucraina.

Principala activitate a grupui ceh este acordarea de credite prin divizia Profi Credit, care au ajuns in 2007 la 136 milioane euro, la un numar de 75.000 de clienti.

Grupul ceh mai are o a doua divizie - Profi Debt - specializata in recuperarea si administrarea de creante, insa aceasta activeaza doar pe pietele din Cehia si Slovacia.