Profitul operational net al Intesa Sanpaolo Bank Romania scade cu 31% in S1

Vineri, 28 August 2009, ora 12:27
1865 citiri
Profitul operational net al Intesa Sanpaolo Bank Romania scade cu 31% in S1

Intesa Sanpaolo Bank Romania a obtinut in primul semestru al acestui an un profit operational net de 16 milioane lei (4 milioane euro), in scadere cu 31% comparativ cu intervalul similar din 2008, a anuntat vineri banca, potrivit NewsIn.

In acelasi timp, activele bancii au ajuns la un volum de 3,02 miliarde lei (718 milioane euro) la jumatatea acestui an, in crestere cu 8,3% fata de 30 iunie 2008.

Totodata, portofoliul de credite a avansat cu 7,2% in intervalul iunie 2008-iunie 2009, pana la 1,95 miliarde lei (464 milioane euro) la jumatatea acestui an. De asemenea, volumul creditelor a avansat cu 6,4% fata de finalul anului trecut, cand se plasa la 1,832 miliarde lei.

Depozitele clientilor au crescut cu 50% comparativ cu jumatatea anului trecut, pana la 939 milioane lei (223 milioane euro) la finalul lunii iunie a acestui an.

"Intesa Sanpaolo Bank s-a adaptat cu responsabilitate realitatilor economice locale marcate de recesiune. Misiunea noastra este sa sustinem nevoia de finantare insa in egala masura sa protejam investitiile deponentilor nostri si am continuat sa prestam aceste activitati cu prudenta si responsabilitatea impuse de contextul economic actual", a spus directorul general al bancii, Nicola Calabro.

Veniturile nete ale Intesa Sanpaolo Bank Romania au crescut cu 38% in primele sase luni din acest an fata de primul semestru al lui 2008, pana la 84 milioane lei (20 milioane euro).

Capitalurile proprii ale bancii au afisat o crestere usoara, cu 0,4% in acelasi interval, pana la 545 milioane lei (130 milioane euro) la 30 iunie 2009. Rezultatele prezentate de banca sunt raportate potrivit Standardelor Internationale de Contabilitate (IFRS).

"Intesa Sanpaolo Bank opereaza acum pe piata ca o banca universala in adevaratul sens al cuvantului, cu o retea nationala de 100 de unitati. Sustinerea unui actionar puternic care si-a mentinut pozitia in topul grupurilor financiare este un avantaj competitiv important pentru noi. Am reusit sa atragem un volum semnificativ de depozite din partea populatiei ceea ce denota increderea in soliditatea bancii noastre", a precizat directorul general adjunct al bancii, Riccardo Parasporo.

Intesa Sanpaolo Bank este parte a grupului Intesa Sanpaolo, lider al pietei din Italia si cu o prezenta internationala semnificativa cu accent pe Europa Centrala si de Est, precum si Bazinul Mediteranean.


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#capitaluri, #depozite, #intesa, #profit, #venituri , #stiri BNR