Profiturile bancilor vor fi sub presiune si cateva luni dupa iesirea din recesiune

Vineri, 06 Noiembrie 2009, ora 14:25
975 citiri
Profiturile bancilor vor fi sub presiune si cateva luni dupa iesirea din recesiune

Profiturile bancilor vor suferi o constrangere o perioada de cateva luni dupa iesirea din recesiune a Romaniei, ca urmare a cresterii somajului si a mentinerii sub presiune a castigurilor companiilor, a declarat vineri viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Cristian Popa. 

"Ne asteptam ca profiturile bancilor sa fie in constrangere dupa momentul depasirii recesiunii, dupa ce si somajul va avea o tendinta de crestere de cateva luni, dar mult mai moderata, ulterior reluarii cresterii economice", a afirmat Popa.

"Ma astept si ca bilanturile bancilor sa fie sub presiune, dar pana acum au suportat destul de bine.

Va ramane o constrangere, dupa ce si profitul companiilor va fi sub presiune si pentru ca o sa avem provizioane", a completat el.

Viceguvernatorul a mentionat ca, pana in prezent, sectorul bancar din Romania a suportat foarte bine efectele crizei, comportandu-se peste asteptari, atat din punctul de vedere al bilanturilor bancare, cat si al stabilitatii.

De asemenea, sistemul bancar "chiar si-a revigorat profitul, in pofida faptului ca acesta ar putea sa ajunga in provizioane", a explicat el.

"Momentan, e in revenire fata de ce vedeam la finalul lui 2008", a adaugat Popa. 

#profituri, # banci, # iesire, # din, # recesiune , #stiri BNR