Proprietarii vor mai multi bani pe apartamente, BNR pregateste restrictii la CREDITE. Cum comentati?

Marti, 05 Iulie 2011, ora 17:11
2015 citiri
Proprietarii vor mai multi bani pe apartamente, BNR pregateste restrictii la CREDITE. Cum comentati?

Proprietarii profita de Prima Casa si majoreaza costul garsonierelor si apartamentelor, fapt confirmat de cresterile de pret inregistrate, in luna mai. Pe de alta parte, BNR pregateste restrictii la credite, in contextul in care guvernatorul bancii centrale, Mugur Isarescu, a precizat ca "restrictionarea creditarii este absolut normala si se face peste tot in lume".

Proprietarii au cerut mai multi bani pe apartamente, in luna mai, releva un studiu facut de anunturiparticulari.ro.

Pretul mediu solicitat pentru o garsoniera a fost de 37.500 de euro, cu 2% mai mult fata de luna mai. Aceeasi situatie se observa si in cazul apartamentelor cu doua camere, unde s-a inregistrat o crestere de 1% fata de luna anterioara, scrie Cotidianul.

La polul opus s-au aflat apartamentele cu trei camere, al caror pret mediu, inregistrat in luna mai, a fost de 80.000 de euro, cu 3% mai mic fata de cel din ultimele sase luni.

Scaderi de pret au inregistrat si apartamentele cu patru camere. In ultimele 12 luni, pretul mediu solicitat de proprietari a scazut cu 7%, de la 112.000 de euro in iunie 2010, la 104.000 in iunie 2011.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a anuntat ca restrictionarea creditarii este absolut normala si se face peste tot in lume, iar pe viitor va purta numele de macroprudentialitate.

Acesta a precizat ca raportul intre volumul creditului acordat si volumul necesar de finantare trebuie sa fie subunitar.

"Daca ii dau unuia suta la suta din imprumut, credeti ca mai exista vreo parghie serioasa prin care omul sa fie constrans sa utilizeze bine banii? Despartirea dintre ceva pe care ti-l doresti, vreau sa iau cat mai mult credit, si directionarea creditului spre ceva benefic pentru creditor, pentru societate, pentru sistem sunt lucruri esentiale", a spus Isarescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proprietari, #apartament, #restrictie credit, #vanzare apartament , #stiri BNR