PSD propune un impozit pe profit intre 12 si 16%

Joi, 30 Septembrie 2010, ora 14:01
1387 citiri
PSD propune un impozit pe profit intre 12 si 16%

PSD lucreaza cu o varianta de taxare a veniturilor in trei trepte, veniturile anuale mai mici de 12.000 de lei urmand sa nu fie impozitate, iar veniturile lunare de peste 12.000 lei urmand sa fie impozitate cu 35%. 

Surse din PSD au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca PSD ar putea propune, in eventualitatea ajungerii la guvernare, o cota unica de impozit pe profit, variantele luate in calcul fiind intre 12 si 16%. Aceleasi surse spus ca mai multi lideri ai PSD ar opta pentru un impozit pe profit de 12%, tinand cont si de faptul ca Bulgaria are un impozit de 10%.

In ceea ce priveste impozitarea veniturilor, PSD lucreaza in prezent cu o varianta in trei trepte, veniturile lunare sub 1.000 de lei urmand sa nu fie impozitate.

Veniturile anuale de peste 12.000 lei, dar pana la pragul de 48.000 - 50.000 de lei ar urma sa fie impozitate cu 15%. Veniturile anuale de peste 50.000 de lei, dar pana la 144.000 lei vor fi impozitate cu 25%, iar veniturile anuale peste acest prag (echivalente cu peste 12.000 de lei lunar) vor fi impozitate cu 35%.

Revenirea la cota progresiva nu va aduce o echilibrare a bugetului, in conditiile in care incasarile din impozitul pe venit trec putin de 3% din PIB, fiind cele mai mari in regimul de cota unica, dar costul cu forta de munca ar creste puternic, considera directorul de audit din BNR, Eugen Radulescu.

"Vorbim despre o marja in care cota unica aduce mai multe venituri, in conditiile in care impozitul pe venit nu a adus decat putin peste 3% din PIB. Revenirea la o cota progresiva nu va aduce in niciun caz o echilibrare a deficitului bugetar (...) Ar creste doar costul total (...)

S-ar intampla ce s-a mai intamplat, ori angajatorii ar plati la negru, ori ar merge la vecinii nostri unguri, care asta se pregatesc sa faca acum, sa introduca cota unica", a precizat Radulescu, prezent la conferinta "Coordonate de actualitate ale restructurarii economiei romanesti". 

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#psd, #impozit pe profit, #venituri, #cota progresiva , #stiri BNR