Rezervele BNR au scazut in februarie cu 621 milioane de euro

Marti, 01 Martie 2011, ora 15:19
1529 citiri
Rezervele BNR au scazut in februarie cu 621 milioane de euro

Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei au scazut in februarie cu 621 milioane de euro, la 32,068 miliarde de euro, in contextul unor intrari de aproape doua ori mai mici decat iesirile, potrivit datelor publicate, marti, de banca centrala, conform Mediafax.

In cursul lunii februarie au avut loc intrari de 750 milioane euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele.

Pe de alta parte, iesirile au insumat 1,37 miliarde de euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat, plati din contul Comisiei Europene si alte plati.

In prima luna a acestui an rezervele valutare ale BNR au crescut cu 257 milioane de euro, in contextul virarii unei transe de circa 900 de milioane de euro de catre FMI.

Rezerva de aur s-a mentinut in februarie la 103,7 tone, iar in conditiile evolutiilor preturilor internationale valoarea acesteia a crescut de la 3,258 miliarde de euro la 3,399 miliarde de euro.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) au fost la finele lunii februarie de 35,46 miliarde de euro, in scadere de la 35,9 miliarde de euro la 31 ianuarie 2011.

Platile scadente in luna martie in contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza 140,85 milioane euro.

Rezervele valutare ale BNR au atins pe parcursul anului trecut de mai multe ori niveluri record, in conditiile in care au existat intrari de peste 6 miliarde de euro numai de la institutiile financiare internationale. In luna noiembrie 2010, rezervele valutare au atins un nivel record de 32,8 miliarde de euro.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#rezervele valutare, #rezervele bnr, #miliarde euro , #stiri BNR