Rezervele valutare ale BNR au crescut cu peste un miliard euro in septembrie

Luni, 03 Octombrie 2011, ora 15:37
906 citiri
Rezervele valutare ale BNR au crescut cu peste un miliard euro in septembrie

Rezervele valutare ale BNR au crescut cu peste un miliard euro in septembrie, la 33,6 miliarde de euro, in conditiile in care intrarile au fost de doua ori mai mari decat iesirile, arata datele publicate luni de banca centrala. 

Potrivit BNR, intrarile au totalizat 2,02 miliarde euro in luna septembrie si s-au datorat modificarii rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarii conturilor Ministerului Finantelor Publice, al Comisiei Europene, precum si a veniturilor din administrarea rezervelor internationale, noteaza Mediafax.

Un alt factor determinant a fost aprecierea dolarului american, yenului japonez si lirei sterline fata de euro, care au crescut valoarea partii din rezerva internationala denominata in aceste trei valute.

Iesirile din rezerva bancii au fost de 948 milioane euro si au rezultat din modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, dar si platii de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta.

Rezerva de aur a bancii centrale s-a mentinut la 103,7 tone, valoarea acesteia fiind de 4,016 miliarde euro la finele primelor noua luni.

Astfel, rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) au fost de 37,64 miliarde euro, fata de 36,766 miliarde euro la finele lunii anterioare.

Platile scadente in luna octombrie 2011 in contul datoriei publice denominate in valuta, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice insumau 114,1 milioane euro. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#bnr, #rezerve internationale bnr, #rezerve valutare bnr , #stiri BNR