Rezervele valutare ale BNR au scazut la 31,55 mld de euro

Miercuri, 01 Septembrie 2010, ora 13:40
1219 citiri
Rezervele valutare ale BNR au scazut la 31,55 mld de euro

Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR) au scazut usor in august, pentru a patra luna consecutiv, de la 31,58 miliarde euro la 31,55 miliarde euro, in conditiile unor intrari de 733 miliarde de euro si a unor iesiri de 759 miliarde de euro, potrivit datelor bancii centrale.

Potrivit BNR, in cursul lunii august au fost inregistrate intrari reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele. 

Totodata, iesirile de 759 milioane euro au reprezentat modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati din contul Comisiei Europene, plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat si altele. 

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone, iar valoarea acesteia a crescut la 3,24 miliarde euro, pe fondul majorarii preturilor internationale. 

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la finele lunii august au fost de 34,79 miliarde euro, in crestere usoara comparativ cu 34,57 miliarde euro la finele lunii anterioare. 

Platile scadente in luna septembrie in contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, au insumat 78,7 milioane euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
#rezerve, #valutare, #bnr, #miliarde, #euro , #stiri BNR