Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romanii au gasit 2 mld. euro pentru apartamente si terenuri

Romanii au gasit 2 mld. euro pentru apartamente si terenuri

Valoarea tranzactiilor imobiliare din primele sase luni ale anului s-a ridicat la aproximativ 2,5 miliarde de euro, marea majoritate fiind incheiate din fondurile proprii ale cumparatorilor, tinand cont de datele Uniunii Nationale a Notarilor Publici si BNR.

Valoarea impozitului incasat din tranzactii imobiliare in primele sase luni s-a ridicat la 51 milioane euro (214 milioane lei), astfel ca luand in calcul o taxare medie de 2% per tranzactie, valoarea totala a contractelor de vanzare-cumparare se ridica la circa 2,5 miliarde de euro. 

Potrivit datelor BNR, in aceeasi perioada soldul creditelor ipotecare a crescut cu doar 60 de milioane de euro (de la 5,27 mld. euro la 5,33 miliarde. euro), iar rambursarile de principal in aceasta perioada sunt estimate la aproximativ 130 de milioane de euro, luand in calcul o durata medie de creditare de 20 de ani.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 714 ori
Citeste mai multe despreapartamente bnr miliarde romani terenuri