Romexterra Bank va emite inca trei tipuri de card

Marti, 14 Decembrie 2004, ora 10:11
1312 citiri

Romexterra Bank a anuntat saptamana trecuta ca a inceput sa emita carduri sub sigla Visa, oferind solutii de plata comode si flexibile pentru clientii persoane fizice si juridice din Romania.Primul card Visa emis de banca este Visa Electron, unul dintre cele mai de succes produse din domeniul cardurilor de debit in Romania.

Acest produs va fi urmat de lansarea altor doua carduri inainte de sfarsitul anului 2004: Visa Business Electron - adaptat nevoilor specifice ale clientilor persoane juridice, respectiv Visa Gold, care ofera clientilor acces la o linie de credit, ambele fiind completate si de o gama larga de servicii necesare in calatoriile in afara Romaniei.

Toate cele trei carduri Visa permit clientilor plata pentru bunuri si servicii la comerciantii care accepta carduri Visa din Romania si strainatate, retragerea de numerar de la sucursalele bancilor ce afiseaza sigla Visa si efectuarea de tranzactii la bancomatele acceptatoare de carduri Visa.

"Lansarea cardurilor Visa de catre Romexterra Bank face parte din planul nostru de a ne extinde portofoliul de produse, pentru a ne adresa mai bine cerintelor pietei de retail.

Suntem convinsi ca emiterea si acceptarea de carduri Visa ne va ajuta sa ne crestem cota de piata si sa oferim clientilor nostri produse si servicii de cea mai inalta calitateA", a declarat directorul Directiei de Carduri a bancii, Daniel Indreica.

Doua carduri de debit

Visa Electron este un card de debit, cu acoperire in lei, care poate fi utilizat atat in Romania, cat si in strainatate si care permite clientilor persoane fizice accesul la facilitatea de descoperit de cont (overdraft), in limita a trei venituri nete, cu cea mai mica dobanda de pe piata, respectiv 24%, fara nici un alt fel de comision.

Facilitatea este asimilata unei linii de credit si este oferita persoanelor fizice care pot face dovada unui venit lunar regulat. Totodata, pentru disponibilul de cont, posesorii vor beneficia de o dobanda acordata in trepte, intre 2% si 14%.

Visa Business Electron este un card de debit in lei destinat persoanelor juridice, care poate fi folosit atat in Romania, cat si in strainatate. Cardul permite companiei sa defineasca oricate conturi distincte pentru aceste carduri, de exemplu, cate unul pentru fiecare unitate, indiferent de numarul de carduri emise, in vederea unei cat mai bune gestionari interne a disponibilitatilor din cont.

Toti detinatorii de carduri Visa Business Electron care calatoresc in strainatate au acces nonstop la servicii suplimentare, cum ar fi: asistenta medicala, eliberare de numerar in regim de urgenta, informatii diverse etc. Rata dobanzii variaza intre 2% si 8% pentru disponibilul din contul de card-cont care este al companiei, in functie de fondurile disponibile in contul respectiv.

Linie de credit intre 5.000 si 10.000 euro

Visa Gold este un card de credit embosat destinat persoanelor fizice. Cardul permite accesul la o linie de credit intre 5.000 euro si 10.000 euro, echivalent in lei. Dobanda perceputa de banca pentru sumele imprumutate este de 24% pe an. Cardul ofera acces nonstop la fonduri, putand fi utilizat la bancomate si la punctele comerciale de vanzare din intreaga lume, in mediu online cat si offline.

Ca si in cazul cardului Visa Business Electron, detinatorii de card Visa Gold au acces nonstop la servicii suplimentare cand calatoresc in strainatate si, in plus, beneficiaza de asigurari de calatorie.

Comisionul pentru platile de bunuri si servicii la comercianti din Romania este 0%, iar comisionul pentru schimbul valutar la tranzactiile efectuate in strainatate, este de asemenea, 0% pentru oricare din cele trei carduri Visa. Atunci cand cardul este folosit in strainatate, conversia valutara se face automat la cursul BNR, valuta de decontare fiind euro.

Servicii pentru posesorii de carduri

Posesorii cardurilor emise de Romexterra Bank pot obtine, la fiecare bancomat al bancii, lista ultimelor 10 tranzactii, pot afla soldul ramas in contul de card, pot schimba codul PIN si pot achita facturile la utilitatile publice, ratele creditelor contractate de la aceasta banca sau de la alte institutii de credit.

Romexterra Bank intentioneaza sa introduca servicii aditionale pentru detinatorii de carduri Visa, cum ar fi serviciul de interogare de sold prin telefonia fixa si mobila, prin SMS si prin e-mail.

De asemenea, banca intentioneaza sa introduca un serviciu de notificare la tranzactionare, aducand in atentia detinatorilor de carduri orice tranzactie derulata online sau la bancomat care depaseste o anumita suma pentru a consolida in acest mod securitatea tranzactiilor.

In prezent, banca detine o retea de 63 de bancomate, iar pana la sfarsitul anului intentioneaza ca numarul acestora sa ajunga la 79.