Salariul guvernatorului BNR nu poate fi referinta in sistemul public

Miercuri, 13 Mai 2009, ora 18:41
1813 citiri
Salariul guvernatorului BNR nu poate fi referinta in sistemul public

Salariul guvernatorului BNR nu poate fi luat drept referinta pentru functia publica cel mai bine platita in stat pentru raportarea celui mai mic salariu la cel mai mare salariu din Romania, respectiv de 1 la 15, intrucat el nu este platit de la bugetul de stat, a spus pentru NewsIn Valentin Mocanu.

"Guvernul urmeaza sa stabileasca, probabil astazi (miercuri n.r.) cine va ocupa pozitia a 15-a (cea mai inalta n.r.) in grila de salarizare a personalului din sectorul bugetar, insa guvernatorul BNR nu poate intra in discutie pentru ocuparea acestei pozitii intrucat acesta nu este platit de la bugetul de stat", a precizat, miercuri, secretarul de stat responsabil cu dialogul social din Ministerul Muncii, Valentin Mocanu.

In competitia cu presedintele tarii pentru cel mai bine platita functie in stat a mai ramas pozitia de presedinte al Inaltei Curti de Casatie.

Mocanu a adaugat ca joi va fi facuta publica lista cu toate institutiile care vor fi cuprinse in grila de ierarhizare a personalului angajat in sistemul bugetar, iar nivelurile de ierarhizare vor cuprinde toate categoriile de angajati, inclusiv demnitarii si magistratii.

Totodata, reprezentantul Ministerului Muncii a tinut sa precizeze ca sporurile vor reprezenta maximum 30% din veniturile salariale, intrucat "aceasta conditie a fost convenita in negocierile cu FMI".

La ultimele discutii purtate la Ministerul Muncii, reprezentantii sindicatelor au propus ca sporurile sa reprezinte in medie 30% din veniturile bugetarilor, la nivel national.

Potrivit deciziei finale a grupului de lucru intrunit la Ministerul Muncii pe 7 mai, functia de medic primar a fost trecuta pe aceeasi pozitie a nivelului de salarizare cu cea de maior, subcomisar, conferentiar universitar, consulul si judecator de tribunal.

Profesorul cu gradul I de liceu cu 6-10 ani vechime a fost trecut pe nivelul inferior al treptei de ierarhizare alaturi de preotii de parohie, inspectorul vamal principal, inspectorul de politie, farmacistii si consilierul de relatii gradul III din MAE.

Pe urmatoare treapta de ierarhizare se regasesc agentii de politie debutanti, referentii superiori in minister cu studii medii, secretarii de scoala si pedagogii, functii corespunzatoare gradelor de soldat si de gradat voluntar, referentii superiori in MFP, functia de statistician medical si laborant in Ministerul Sanatatii si referentul superior in Agentia Nationala a Functionarilor Publici.

In ce priveste functia care ar urma sa fie remunerata cu cel mai mare salariu in grila, sindicalistii sustineau ca guvernul ar putea alege intre cea de presedinte al tarii, presedinte al Inaltei Curti de Casatie si cea de guvernator al Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro, o variantă mai accesibilă a seriei sale flagship, care promite performanțe de top cu mici compromisuri pentru a menține prețul accesibil....
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Pregătirea României și a Capitalei pentru următorul mare cutremur a intrat pe agenda publică în 2024. Miercuri, 10 aprilie, edilul Nicușor Dan a anunțat un proiect pilot de evaluare rapidă...
#basescu, #bugetari, #grila, #isarescu, #salarizare, #sporuri , #stiri BNR