Scaderea dobanzilor la credite in lei se va mentine daca fundamentele economice se pastreaza

Joi, 27 Martie 2014, ora 14:46
1291 citiri
Scaderea dobanzilor la credite in lei se va mentine daca fundamentele economice se pastreaza

Tendinta de scadere a dobanzilor la creditele in lei se va mentine daca fundamentele economice actuale nu se schimba, afirma viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu.

"In volumul creditelor nou acordate este remarcabil pentru Romania, ca pentru prima data creditele in lei au dobanzi mai mici decat cele in valuta, in anumite conditii. Este o revolutie. Exista premisele ca aceasta evolutie sa continue, daca fundamentele economice se pastreaza. Viziunea noastra in domeniul politicii monetare este ca mentinandu-se fundamentele economice, premisele reducerii costurilor la creditele in lei sa continue. Stiti bine ca in ceea ce priveste costul creditelor in valuta aceste mecanisme nu tin de BNR", a spus Olteanu, la conferinta "Restructurarea, o masura de insanatosire a companiilor".

El a mai aratat ca si cursul de schimb se va mentine in aceleasi marje, in aceleasi conditii economice.

"Nu poti sa mentii un curs de schimb impotriva evolutiei economiei. Din analizele colegilor mei, cursul de schimb este in marja actuala a economiei reale, dar premisele viitoare tin de activitatea economica si de stabilitatea politicilor publice. Atata timp cat economia reala va sustine acest curs de schimb, el va ramane stabil", a spus Olteanu.

#dobanzi credite lei, #fundamente economice, #credite banci Romania , #stiri BNR