Sucu: Leul nu exista decat in mintea BNR. E nefolositor!

Miercuri, 11 Noiembrie 2009, ora 16:11
1613 citiri
Sucu: Leul nu exista decat in mintea BNR. E nefolositor!

"Leul este o moneda exotica, nefolositoare Romaniei. Nu exista decat in sufletele si mintile Bancii Nationale", a declarat omul de afaceri Dan Sucu, proprietarul Mobexpert, care crede ca o legare a cursului valutar al leului de euro, ar scadea inflatia si ar stabiliza preturile,

"Leul nu exista decat in sufletele si mintile Bancii Nationale", a declarat intr-un interviu pentru Capital, omul de afaceri.

In conditiile in care tara noastra este dependenta de importuri, iar costul riscului valutar se resimte in preturile de pe piata. O legare a cursului valutar al leului de cel al euro, ca in Bulgaria, este obligatorie si ar duce la scaderea inflatiei si stabilizarea preturilor, crede omul de afaceri

Intrebat la ce se masuri se asteapta din partea clasei politice, proprietarul Mobexpert a declarat pentru Capital s-a aratat foarte pesimist in legatura cu politicile guvernamentale.

"Cota unica de impozitare, singura masura corecta"

"Nu a existat pana acum un guvern in Romania care sa fi luat decizii guvernamentale corecte, in afara de cota unica de impozitare. Nu exista nici cea mai mica urma de posibilitate de optimism. Nu exista un management al situatiilor de criza", a adaugat Sucu.

#curs valutar, #leu, #euro, #mobexpert, #Sucu, #BNR , #stiri BNR