Sunteti pasionati de numismatica? BNR pune in circulatie o moneda de argint

Vineri, 24 Iunie 2011, ora 11:37
1758 citiri
Sunteti pasionati de numismatica? BNR pune in circulatie o moneda de argint

Incepand cu data de 27 iunie 2011, BNR scoate in circulatie o moneda din argint care marcheaza 150 de ani de la stabilirea stemei Principatelor Unite Moldova si Tara Romaneasca, potrivit NewsIn.

Moneda are o valoare nominala de 10 lei, are forma rotunda, cu margine zimtata, diametru de 37 milimetri, greutate de 31,103 grame si un tiraj de 500 de exemplare.

Aversul prezinta portretul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, stema Romaniei, valoarea nominala "10 Lei" si anul de emisiune "2011", iar la exterior, inscriptiile in arc de cerc "Romania" si "Alexandru Ioan Cuza".

Reversul prezinta intr-un scut unic doua ecusoane alaturate, in care sunt reprezentate simbolurile celor doua principate, Moldova si Tara Romaneasca. Cele doua ecusoane sunt timbrate de o coroana princiara. La exterior se afla inscriptia circulara "Stema Principatelor Unite Moldova si Tara Romaneasca", iar in exerga anul "1861".

Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limba romana, engleza si franceza. Brosurile includ certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.

Pretul de vanzare pentru moneda din argint, inclusiv brosura de prezentare, este de 420,00 lei, exclusiv TVA.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#moneda bnr, #stema principate unite modolva tara romaneasca, #numismatica, #moneda argint bnr , #stiri BNR