Tariceanu: 2008 va sta sub semnul temperarii cheltuielilor

Marti, 26 Februarie 2008, ora 17:33
1224 citiri
Tariceanu: 2008 va sta sub semnul temperarii cheltuielilor

Anul 2008 va sta sub semnul temperarii cheltuielilor, a declarat marti primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu, aratand ca in sedinta de miercuri a Guvernului vor fi impuse limite ale cheltuielilor ministerelor, astfel incat deficitul bugetar al Romaniei sa ramana in limita de 3%."Romania nu este in nicio forma in pericol de a depasi tintele de deficit bugetar stabilite pentru anul acesta", a precizat primul-ministru, in cadrul mesei rotunde organizate de revista The Economist pe tema mediului de afaceri din Romania.


Premierul Tariceanu a solicitat o prudenta suplimentara in ce priveste deschiderea oricarui cont de trezorerie si a cerut ca modul in care autoritatile locale cheltuiesc fondurile publice sa fie atent monitorizat de Curtea de Conturi.


Guvernul va lua, alaturi de BNR, masurile care se impun pentru ca, in cea de-a doua parte a anului, inflatia sa revina in limitele previzionate, a mai spus Tariceanu.


Seful Executivului a aratat de asemenea ca nu vor exista in 2008 derapaje politice sau electorale, iar cresterile salariale vor fi exclusiv in raport direct cu productivitatea muncii.


Tariceanu a subliniat ca nu are nici cea mai mica intentie de mari taxele si impozitele, iar estimarile pentru 2008 in privinta veniturilor bugetare se confirma.