Tergiversarea bugetului baga IMM-urile in faliment

Luni, 16 Februarie 2009, ora 14:18
1164 citiri
Tergiversarea bugetului baga IMM-urile in faliment

Multe companii care sunt clienti ai societatilor de leasing au intrat in incapacitate de plata, motiv pentru care este nevoie de un lobby puternic ca bugetul pentru anul acesta sa intre in vigoare cat mai curand, a declarat secretarul general al ALB, Adriana Ahciarliu.

"Lipsa unui buget a adus in incapacitate de plata multi dintre clientii companiilor de leasing, agenti economici care sunt furnizori de servicii pentru stat si care nu au mai fost platiti de cateva luni de zile. Administratia centrala, prin incapacitatea de a constitui un buget, falimenteaza foarte multi agenti economici care sunt clienti ai nostri", a precizat secretarul general al Asociatiei Societatilor Financiare din Romania (ALB).

Ea a explicat ca sunt licitatii castigate in urma carora agentii economici au inceput sa furnizeze servicii pentru care nu sunt platiti, deoarece nu exista buget.

In primele noua luni din 2008, piata romaneasca de leasing a avansat cu 29,7%, pana la 4,3 miliarde euro, comparativ cu cresterea de 42% inregistrata in ianuarie-septembrie din 2007.

In 2007, valoarea bunurilor finantate in leasing pe piata romaneasca a avansat cu 51,6%, pana la 4,94 miliarde euro.

Potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR), in 12 februarie 2009 erau inscrise 85 de societati de leasing financiar in Registrul General si 18 societati in Registrul Special.

#buget, #companii, #faliment, #imm, #leasing, #piata , #stiri BNR